Opti-Food

Ik geloof dat je wél iets kunt doen tegen Alzheimer. Ik kan je helpen jouw leven Alzheimer-proof te maken. 

Laat voeding optimaal voor je werken

Toen bij mijn moeder de diagnose Alzheimer werd gesteld, was er niemand die zei dat je er misschien ook iets tegen kon doen. Ze kreeg medicijnen, die niet werkten, maar wel nare bijwerkingen hadden. Had ik toen geweten wat ik nu weet, dan had ik haar misschien kunnen helpen. Want voeding blijkt één van de belangrijkste factoren te zijn bij het aanpassen van de leefstijl om chronische ziektes zoals Alzheimer te helpen voorkomen, te vertragen en terug te dringen. En hoewel je het beste op jonge leeftijd kunt beginnen, heeft aanpassing van de leefstijl ook op hogere leeftijd nog effect. Ik vertel je graag hoe het werkt.

Makkelijk

Met de Voedsel top-10

Logisch

Zoals de natuur bedoelt

Puur

Zonder zakjes en pakjes

Persoonlijk Leefstijladvies

Mijn persoonlijke leefstijladvies is écht persoonlijk en op maat. Ik begin met een analyse van je huidige voedingspatroon en overige leefstijlfactoren zoals slaap, beweging, sociale contacten en stress, die van invloed zijn op vele chronische ziekten, waaronder Alzheimer. Vervolgens ontvang je een persoonlijk advies, waarin precies staat wat je wel en juist niet moet eten, afhankelijk van de doelen die je ermee wilt bereiken.

Coaching

Omdat het niet meevalt je leefstijl te veranderen (ik spreek uit ervaring), kun je ervoor kiezen om je door mij te laten coachen op het pad naar een gezonde leefstijl. Ook dit traject wordt op maat gemaakt, afhankelijk van jouw behoeften. Zo kun je gedurende een bepaalde periode een wekelijks gesprek plannen, waarin ik je aanhoor, steun en motiveer om op het juiste pad te komen en te blijven. Je krijgt praktische tips om de doelen die we samen hebben vastgesteld, te realiseren. Natuurlijk moet je uiteindelijk zelf doen, maar het is fijn als je ook ergens terecht kunt met je vragen en belemmeringen. En het motiveert enorm als je weet dat je na een week samen de balans op maakt van je inspanningen.

Workshop

Je kunt bij mij ook een workshop volgen met meerdere geïnteresseerden tegelijk. Deze workshop wordt gecombineerd met een Alzheimer-proof lunch of diner, op een locatie naar keuze of op de boerderij. Je leert én ervaart wat je mag eten, hoe je het bereidt en hoe het smaakt. Een uniek, gezellig en leerzaam uitje, waarbij je ook nog eens heerlijk eet en met de recepten naar huis gaat.

Mirjam is een gedreven, met veel kennis van zaken werkende, voedingsadviseur.

Haar bevlogenheid over de vele positieve aspecten van bewust met voeding en drinken omgaan, is heel inspirerend.

Ze heeft echt de tijd genomen om mijn situatie (ziekteperiode) te bekijken en is daarna met een uitvoerig en op maat gesneden voedingsadvies gekomen.

Ik heb er veel baat bij; voel me fitter en gezonder!

 

Erwin Bak, 51 jaar