Over Mirjam 

Ik ben Mirjam Bus, getrouwd met Michiel en moeder van Dimitri en Eline. Samen wonen en werken we op een actief akkerbouw- en pluimveebedrijf in Middenmeer. Onze kinderen bevinden zich in de dynamische tienerleeftijd en zijn vaak mijn proefkonijnen als ik iets gezonds en toch lekkers bereid.

Ik heb jarenlang in de financiële sector gewerkt als leidinggevende, tot ik eindelijk mijn passie ging volgen en actief ben geworden in de voedselketen, van het telen van gezonde voeding op een vitale bodem, tot en met het leveren van voeding en bijbehorend advies aan zorginstellingen.

Recent ben ik afgestudeerd op Nyenrode op het onderwerp Voeding & Alzheimer. Omdat ik van heel dichtbij heb ervaren wat het verwoestende effect is van de ziekte van Alzheimer en er geen medicijnen zijn die de ziekte kunnen genezen, ben ik me gaan verdiepen in het effect van leefstijl op Alzheimer. Leefstijl, waar voeding een belangrijk onderdeel van is, blijkt te helpen om Alzheimer te voorkomen, te vertragen en terug te dringen.   

Ik wil die kennis die ik heb niet voor mezelf houden, maar delen met zo veel mogelijk mensen, die een naaste hebben met Alzheimer, zelf (beginnende) Alzheimer hebben, of genetisch een vergroot risico hebben om deze ontwrichtende ziekte te krijgen.

Naast zelfstandig ondernemer, ben ik actief in verschillende besturen waarin de agrarische sector, duurzame teelt en gezonde & lekkere voeding (uit de regio) centraal staan, zoals Stichting CO2L (spreek uit cool) Farming Advies en Stichting Westfriese Tafel.  

Foto: Duco de Vries

Mijn expertise

Ik geef voeding- en leefstijladvies, zowel aan particulieren als aan bedrijven, met als doel chronische ziektes te voorkomen, te vertragen en om te keren. Daarnaast ben ik in te huren als spreker op symposia of zakelijke bijeenkomsten. In groepsverband kun je ook bij mij een leerzame workshop volgen inclusief Alzheimer-proof lunch of diner. Deze vindt plaats op de boerderij of een andere locatie naar keuze. Inclusief recepten en heel veel informatie. 

Makkelijk

Het moet wel haalbaar zijn, ik maak het dus vooral niet te ingewikkeld. Met de Voedsel top-10 bij de hand weet je exact wat je wél mag eten.

Logisch

Als je weet wat voeding met je doet, is het makkelijker om de juiste (herstellende) voeding tot je te nemen.

Puur

Als er niks verkeerds in zit, kan er ook weinig misgaan. Ik werk graag met pure producten, rechtstreeks vanaf de lokale bron.

Wetenschappelijk onderbouwd

Hoewel ik geen arts ben, ben ik wel op MBA niveau afgestudeerd op het onderwerp Voeding & Alzheimer. Ik heb zelfs meer voedingskennis dan de meeste artsen. En aangezien gezonde voeding (allergieën daargelaten) alleen maar positieve bijwerkingen heeft, kan je met mijn voedingsplan op maat snel positief resultaat verwachten. De Voedings top-10 is gebaseerd op wetenschappelijk bewezen gezondheidsvoordelen.  

Ervaring als coach

Gedurende mijn 25 jarige carrière ben ik voornamelijk actief geweest als leidinggevende. Ik heb een coachende stijl van leidinggeven ontwikkeld, omdat ik merkte dat mensen daar het beste bij gedijen. Dankzij mijn ervaring en meerdere opleidingen op dit vakgebied, ben ik prima in staat je op een motiverende wijze aan te sturen en te begeleiden.   

Netwerk aan expertise

Omdat ik in verschillende branches werkzaam ben geweest, actief ben in diverse besturen en erg gehecht ben aan persoonlijke relaties, heb ik een enorm netwerk aan expertise opgebouwd. Als er aanvullende kennis of ervaring nodig is, kan ik altijd gebruik maken van de expertise die binnen mijn brede netwerk beschikbaar is. Samen kunnen we beslist een antwoord vinden op je vraag.  

De coaching door Mirjam heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Door een open en vertrouwelijke communicatiestijl creërt Mirjam een veilige basis voor een succesvol coachingstraject. Haar uitgesproken feedback in combinatie met haar gerichte vragen en uiteenlopende opdrachten hebben mij vele inzichten opgeleverd. Door haar creatieve ‘out of the box’- houding heeft ze mij vanuit verschillende, soms verrassende, perspectieven naar mijn gedrag in bepaalde situaties laten kijken. Dit heeft mij meer inzicht gegeven in de impact van mijn gedrag op mijn omgeving, maar ook in hoe ik met een andere benadering tot een ander resultaat kan komen. Zo heeft de coaching door Mirjam mijn zelfbewustheid en mijn persoonlijke effectiviteit verhoogd en mij gestimuleerd meer eigenaarschap te nemen voor het realiseren van mijn doelen

Anoniem